Nytt mobilabonnement

Ny telefon, nytt abonnement

Er du på utkikk etter et nytt abonnement? Da bør du finne et billigere mobilabonnement enn det du har i dag eller et abonnement som har bedre dekning et ditt nåværende abonnement. Når du kjøper et nytt abonnement trenger du ikke å kjøpe en ny telefon. Abonnementer og telefoner er separat og noen operatører tilbyr ikke mobiltelefon i det hele tatt. Det viktigste å huske på er at telefon er telefon og abonnement er abonnement.

Når det er sagt kan man finne gode avtaler hvis man kjøper nytt abonnement og samtidig trenger en ny telefon. Bytte av abonnement og kjøp av ny telefon kan være så billig at man kjøper telefonen for kun 1 krone. Da er telefonens verdi bakt inn i abonnementet. Man får en høyere abonnements pris. Et eksempel er at et abonnement koster til vanlig 200 kroner per måned. Operatøren har så et tilbud hvor de selger en iPhone X for 1 kroner hvis du binder deg til et abonnement for 400 kroner over 12 måneder. Da betaler man 2400 kroner for telefonen over et år. Abonnementet brukes da som en nedbetalingsmåte.

Dette er også en av grunnene til at noen operatører krever at du binder deg til abonnementet i en hvis periode. De gir et tilbud men ønsker å dekke inn tilbudet over denne perioden ved at de vet at du betaler fast i perioden. På denne måten er risikoen mindre enn man får inntrykket av.