Lån og sikkerhet for lån

Lånets fordeler

Det finnes mange gode fordeler med lån. Når du tar opp et lån er det viktig at du gjør dette på en måte som gavner deg best av alt og ikke banken. Banken er et selskap som får penger og som gir ut penger mot profitt. Det er med andre ord et selskap som alle andre og jobber ikke nødvendigvis for alt og alle.

Lån har store fordeler og noen ulemper. De største fordelene med lån er at du kan gjøre mer enn om du ikke hadde lånet. Det er lån som gjør at du kan leve ut dine interesser og oppnå dine mål. Ønsker du å kjøpe deg et hus kan du gjøre akkurat det om du har et lån. Har du ikke penger kan du ikke kjøpe hus. Det er lånet som gir deg disse pengene om du ikke spart dem opp. Spare opp så mye penger som et hus er vanskelig. Det er like vanskelig å spare opp penger til en bil. Her er det samme som med hus, bare mindre penger.

Lån med sikkerhet og uten sikkerhet

Det helt sentrale innenfor lån er sikkerhet. Trenger du et lån må du vite med en gang om du har sikkerhet å tilby eller om du ikke har sikkerhet å tilby. Den beste måten å låne penger på er med sikkerhet om du har noen eiendeler du kan tilby som sikkerhet. Dette fordi sikkerhet gir deg lavere rente. Jo bedre sikkerhet du har jo lavere rente får du. Den beste renten får du om du kan gi huset ditt som sikkerhet. Når det er sagt er det ikke nødvendigvis huset ditt som du har lyst til å gå i sikkerhet. Går det galt går huset ditt.

Du kan også ta opp lån uten sikkerhet uten at det er noe problem. Penger kan alltids fås, men det kommer en pris med alt. Lån uten sikkerhet koster mer penger enn lån med sikkerhet. Det er akkurat dette som er kjernen i prisingen av lån. Når du får penger til å bruke som du vil kan det best gjøres ved et forbrukslån eller et huslån, om du allerede eier huset og har lite gjeld på huset. Har du ikke et halvt nedbetalt hus må du ty til noe annet.

Bruken styrer sikkerheten

Eier du ingenting men fortsatt ønsker et lån med sikkerhet er det kjøpet ditt som styrer dette. Får du lån med sikkerhet er det kun ved kjøp av spesifikke ting. Får du ikke lån med sikkerhet må du prøve lån uten sikkerhet. Her er det ingen begrensninger på hva du bruker pengene til, men heller en 600.000 kroners grense på forbrukslån eller ca. 150.000 kroners grense på kredittkort. Sett grensen slik det passer deg innenfor disse parameterne. Vær forsiktig slik at du ikke tar opp mer gjeld enn det du faktisk trenger.